Mosselen in tomatensaus – Mejillones al diablo

€ 1,89

Er bestaan heel veel gerechten die geschikt zijn als tapas en dus is er voor elke smaak wel een recept te vinden. Houd je van pittig, dan zijn mosselen in tomatensaus echt de moeite waard om eens te proberen. In het Spaans heten ze mejillones al diablo, wat zoiets betekent als ‘duivelse mosselen’. Rode pepers zorgen voor de kenmerkende smaak. De bereiding kost je slechts 20 minuten en daarna kun je genieten van jouw heerlijke eigengemaakte mosselen in tomatensaus.

Aantal

 

Bestel in alle veiligheid

 

Aan huis leveren is mogelijk

 

De paëlla wordt voor u in de originele paëllapan klaargemaakt juist voor verbruik

Het is voor de bereiding van mosselen in tomatensaus het beste om met de saus te beginnen. Doe daarom eerst de tomaten in heet water zodat je ze makkelijk kunt ontvellen. Plaats ze dan op het vuur en voeg de in fijne stukjes gesneden rode peper en knoflook toe. Wil je je mosselen in tomatensaus echt scherp hebben, dan kun je er meer rode peper bij doen. Houd je van een mildere variant, zorg er dan voor dat er niet te veel zaadjes in de saus terecht komen. Laat het mengsel indikken en haal eventueel harde stukjes tomaat er alsnog uit.

Als de saus klaar is, doe je een beetje olijfolie in een mosselpan en laat daarin de knoflook, peterselie, (ontvelde) tomaten en rode peper even meebakken. Vervolgens doe je de gewassen en schoongemaakte mosselen erbij.

Zodra de pan heel heet geworden is, schenk je er wijn bij zodat de mosselen circa 2 cm onder het vocht staan. Schud alles met de deksel op de pan even goed door elkaar. Controleer elke twee minuten of er mosselen open zijn gegaan, haal die eruit en leg ze in een schaal. Laat open mosselen niet sudderen, want dan worden ze taai. Na 8 tot 10 minuten moeten alle mosselen open zijn. Gooi ongeopende exemplaren weg.

Schep er tenslotte zoveel of zo weinig pittige saus overheen als je wilt en jouw mosselen in tomatensaus zijn klaar.